логин :
пароль :

Напомнить пароль? Регистрация

В пенсионный фонд можно не платить?

Колонка автора  ]

8 июля 2010 года в Верховной Раде проголосовали за принятие проекта Закона о внесении изменений в законы Украины «О Государственном бюджете Украины на 2010 год» и «Об общеобязательном государственном пенсионном страховании» от 07.07.2010 г. № 6673. который позднее был подписан президентом и вступил в силу в июле 2010г.
Согласно этому закону частный предприниматель обязан сам себе начислять зарплату и платить из нее в пенсионный фонд украины 33%, при этом начисленная заработная палат не должна быть ниже минимальной. От размера доходов и расходов предпринимателя это не зависит.

Но законно ли это?

В пенсионный фонд можно не платить?По Украине прокатились митинги предпринимателей протестующих против убийства собственного бизнеса поднятием налогов и этим взносом, которые вместе приведут к тому что налог для некоторых предпринимателей будет выше дохода. Юридический анализ на первый взгляд не выявляет сильных аргументов для оспаривания данного  закона, не в последнюю очередь и потому что закон можно оспаривать лишь в конституционном суде, который в свою очередь смотрит на несоответствие его конституции, да и веры в наш конституционный суд немного, особенно после признания им конституции неконституционной.
Но тем не менее в интернете ходит якобы решение этой проблемы.

Материал достаточно обширный с образцами заявлений и бланков, поэтому размещать его в полном обьеме на старницах сайта нецелесообразно, его можете скачать по ссылке: http://ifolder.ru/19984876

 

Данный анализ провели Віталій Сьомкін м.Рубіжне, частный предприниматель и Ріма Білоцерковська  м.Севєродонецьк, глава ГО "Правовий простір"


От себя добавлю что в данном вопросе многое зависит как толковать тот или иной закон, также существует такое понятие как юридическая практика и прецедент, и лично я не думаю что на практике в нашем государстве удастся отстоят данную позицию, однако и случаи когда истец выигрывал иск против налоговой либо подобной ей организации также не редки.

Ниже приведена цитата их анализа, сами бланки и образцы заявлений смотрите в архиве.

Цитата дается как есть без рецензирования.

 

Платників єдиного та фіксованого податку , які мають найману працю починаючи з 01.01.2004р. і до теперішнього часу повинні ВІДІЗВАТИ по просити зарахувати помилково сплачені внески в рахунок майбутніх платежів, всі платежі пенсійного внеску примусово перераховані до ПФУ з заробітної плати найманих осіб у розмірі 2% та 33.2%.

Оскільки ми є платниками пенсійного збору у складі єдиного податку, тому не повинні підпадати під дію Закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», і таким чином повинні платити страхові внески виключно ДОБРОВІЛЬНО.

 У подальшому пенсійні внески за найманих працівників у розмірі 33,2% та 2% просто їх не робити.

 

Якщо ви на єдиному податку з найманими працівниками , ви повинні подати чи надіслати поштою з описом вкладеного та з повідомленням про вручення  до ПФ у вашому місті до 20.10.2010р.

 

1) відізвати звітність "Розрахункових сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті"

за період з 2004 по 2009 рік включно.

 

2) відізвати звітність (Додаток 4 з таблицями) за період з 1.01.2010 по 31.08.2010 (за 8 місяців цього року)

 

3) подати звітність за період з 1.01.2010 по 31.08.2010 (за 8 місяців цього року) за зміненою формою! з поясненнями

 

4) подати персоніфікацію за себе(ІНДАНІ-СПД) та найманих працівників(ІНДАНІ) з 2004 по 2009 рік включно. Для зарахування часу до трудового стажу.

 

5) подати обргунтування проти сплати пенсійних внесків

 

6) подати звітність (Додаток 5 з таблицею) за зміненою формою! (до 01.04.2010р.)

 

 

P/S

Останній цуґцванґ - для тих , хто називає себе «владою».

 

Виходячи з того, що для підприємців платників єдиного та фіксованого податку сплата пенсійних внесків до недержавного пенсійного фонду ,що не входить до системи оподаткування у відповідності до п.4 ст.18 та п.1 ст.58 ЗУ «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» не є обов’язком і може бути здійснена підприємцем виключно на добровільних засадах відповідно до 14 , ст. 15 і 16 Закону України «Про систему оподаткування» , якими встановлено , що «Державні та інші цільові фонди, які не передбачені цим Законом, мають своїм джерелом виключно прибуток підприємств, який залишається після сплати всіх податків і зборів (обов'язкових платежів), передбачених статтями 14 і 15 цього Закону. Відрахування до цих фондів здійснюються на добровільних засадах» пропонуємо по відношенню до державних органів, , а саме : Президента України, Кабінету Міністрів України , Верховної ради України , які думають ,що вони наповнюючи бюджет Пенсійного фонду загнали у куток підприємців платників єдиного та фіксованого податку своїми нововведеннями по пенсійних внесків створити ситуацію, коли вони вимушені будуть ходити в народ використовуючи шахову термінологію , яка називається цуґцванґ (нім. Zugzwang - "примус ходити ).

Ситуація -цуґцванґ , це коли один з гравців отримує значно гіршу позицію після свого ходу, ніж та, що він мав до нього, саме через обов'язковість ходу. Простіше кажучи, цуґцванґ - це ситуація, коли будь-який хід вищезазначених органів влади погіршує їх становище, а утриматись від такого ходу вони не мають жодної змоги ( сайт - Українська правда) .

Для створення такої ситуації , ми пропонуємо підприємцям які сплачують єдиний та фіксований податок звернутися до управлінь Пенсійного фонду України з листами про обґрунтуванням добровільності сплати таких внесків до ПФУ та відсутністю у підприємця мотивації сплачувати їх у добровільному порядку .

Звернутися з проханням до підприємців , платників єдиного та фіксованого податку , які мають найману працю починаючи з 01.01.2004р. і до теперішнього часу відізвати всі платежі пенсійного внеску примусово перераховані до ПФУ з заробітної плати найманих осіб у розмірі 2 відсотки та 33.2 відсотки і у подальшому просто їх не робити.

І коли ми по-перше : не будемо платити пенсійні внески ,які для нас у незаконний спосіб ввели з 17.07.2010р. ЗУ "Про Державний бюджет України на 2010 рік" та "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» №2461 від 08.07.2010р. Верховна рада України за поданням Кабінету Міністрів України та підписав Президент України та підприємці ,що мають найману працю відізвуть попередні платежі та не здійснюватимуть їх у подальшому і таким чином опустошити Пенсійний фонд , то я думаю швидше стало би зрозуміло хто головний у цій країні , чи Президента України, Кабінету Міністрів України , Верховної ради України , чи підприємець ,що сплачує податки , збори ( обов’язкові платежі) і я думаю ми би примусили вищезазначені органи влади ходити на зустріч громадянам та дослухатись до їх пропозицій . Я у цьому переконана. І цим ми би підприємці здійснили конституційний принцип записаний у 5 статті Конституції України і стали владою у своїй державі.

Крім того я переконана і у тому ,що крім нас – підприємців , самої активної частини населення України зробити цього НІКОМУ, тим більш ,що ми це зможемо зробити користуючись нормами тепер їхнього дуркуватого , як і вони самі , законодавства України

 

 


Автор: Alex



Темы публикации : налоги

Прислать новость
Если Вы узнали что-то очень важное и хотите чтобы об этом узнали все - присылайте эту новость нам.
Разместить новость
 
Читайте также :

Просмотров: 3646 Распечатать

Комментарии:
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии в данной новости.
 



Ваше мнение
Нужна ли Вам свобода слова?

Да, нужна
Нет, не нужна
Затрудняюсь ответить